Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Giresun

Valilikler

T.C. Tirebolu Kaymakamlığı
T.C. Tirebolu Kaymakamlığı
T.C. Tirebolu Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe
  • TİREBOLU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kolluk Şikayet Bürosu
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
3
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
  • TİREBOLU
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Müftülüğü
      • İlçe Orman İşletme Şefliği
    • Kolluk Şikayet Bürosu
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

Tirebolu Mutfağı

Zengin bir mutfağı olan Tirebolu, ısırgan otu yemeği, kiraz tuzlusu, fasulye diblesi, taflan kavurması, turşu kavurması, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve leziz Tirebolu usulü pide çeşitleri gibi lezzetleri bünyesinde bulundurmaktadır.
 
Kent beslenmesinde balık, mısır ve karalahananın çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Giresun'da fasulye, ka-ralahana gibi sebzeler kurutularak ya da tuzlanarak kışa saklanmaktadır. Bunlar kış aylarında ya "mıhlama" adıyla kavrularak sıcak değerlendirilmekte, ya da diğer kışlık yiyeceklerle türlü yapımında kullanılmaktadır.
Kiraz ve yağsız peynir tuzlanarak kışa saklanırken; kimi balıklar da tuzlanarak yaza saklanır. Pancar çorbası, mısır dolması, pancar diblesi, kiraz tuzlaması, fasulye turşusu, ısırgan yağlaşı ve mısır ekmeği şehrin özgün yemeklerinin başında gelir.
 
MISIR DOLMASI:
Malzeme: Mısır unu, maydonoz, soğan, karabiber, sade yağ, karalahana ve tuz. Çekilmiş mısır unu yeterli ölçüde suyla tencerede karıştırılarak pişirilir. Suyunu çekmesi beklenir. İnce doğranmış soğan, karabiber, maydanoz ve tuz eklenerek karıştırılır. Yağın yarısı eritilip ilave edilir. Hazırlanan iç, ayıklanıp haşlanmış lahana yapraklarına sarılır, tencereye dizilir. Üstüne yeteri kadar su konur ve hafif ateşte pişirilir.
Ateşten indirilmeden önce kalan yağ kızdırılır ve üzerinde gezdirilir. İsteğe göre üzerine yoğurt konabilir.
 
PANCAR (KARALAHANA) DİBLESİ:
Malzeme: Karalahana, pirinç, sadeyağ, soğan, tuz ve su. Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır. Bir tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğan konur. Üst kısmına lahana yerleştirilerek tuzlanır ve üzerine su eklenip iyice kapatılır. Sonra ateşe konur. İndirmeden beş dakika önce karıştırılır ve kızartılan yağ eklenir.
 
HAMSİ BÖREĞİ:
Malzeme: Hamsi, pirinç, zeytinyağı, maydanoz, soğan, karabiber, şeker, kuşüzümü, mısır unu. Hamsi ayıklanır. Kılçıkları çıkarılır. Pirinç haşlanır, suyu çözülür. Pirince kıyılmış maydanoz, soğan, karabiber, şeker, kuruüzüm, tuz ve yağ eklenerek karıştırılır. Kalan yağın yarısı bir tepsiye konarak kızdırılır ve balıkların yarısı una bulanarak tepsiye aralıksız dizilir. Hazırlanan pirinçli karışım üzerine eklenir. Bu iki kat olabilir. Hazırlanan tepsi fırında yarım saat pişirilir.
 
 SAKARCA            
Malzemeler : l kg. sakarca, l çay bardağı mısır unu, 2 adet yumurta, Tuz, sıvı yağ.Hazırlanışı: Sakarcalar temizlenip, doğranır ve haşlanır. Süzüldükten sonra sıkılarak fazla suyu giderilir. Un, tuz ve yumurta ilave edilirek karıştırılır. Kızgın yağlı tavaya yayılarak arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
 
FASULYE TURŞUSU KAVURMASI
Malzemeler : 2 tabak fasulye turşusu ,2 adet orta boy soğan, 1 kaşık tereyağı,1-2 kaşık sıvı yağ.Hazırlanışı : Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır ve beş,on dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.
 
FASULYE DİBLESİ
Malzemeler : 5 kase ince doğranmış fasulye,l su bardağı pi­rinç ,2 adet boy soğan, 2 yemek kaşığı tereyağ , l fincan sıvıyağ Hazırlanışı : Bir tencereye doğranmış fasulyenin yarısı ko­nulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar bir sıra fasul­ye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya ka­dar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üze­rine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. Arzuya göre l adet havuç minik küpler halinde ilave edilir
 
TAFLAN TUZLUSU KAVURMASI
Malzemeler : 4 kase taflan, 3 adet soğan, 2 kasık tereyağı, 1 fincan sıvı yağ, tuz. Hazırlanışı : Daha önce tuzlanmış Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya ko­nularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğ­ranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur
 
MEREVCEN (DİKEN UCU)
Malzemeler : l kg, merevcen, 2 adet orta boy soğan, l çay b; dağı pirinç l adet yumurta tuz, karabiber, sıvı yağ, nane. Hazırlanışı : Merevcenler iyice yıkanır, haşlanarak süzülür ve doğranır. Pirinçler yıkanır ve haşlanır. Doğranmış soğanlar, pirinç, yumurta, tuz, nane ve karabiber merevcene ilave ediler iyice harmanlanır. Kızartma tasında yağ kızdırılır. Hazırlan; harç tavaya düzgünce yayılır. Alt üst edilerek iki tarafının da kızması sağlanır. Sıcak sıcak servise çıkarılır.
 
TİRMİT KAVURMASI (MANTAR)
Malzemeler : 2 yemek tabağı mantar, 2-3 adet orta boy soğan, 2 adet sivri biber, l adet domates, 2 kaşık tereyağı. Hazırlanışı : Mantarlar temizlenir, bol suda iyice yıkanır küçük küçük doğranır. Soğanlar küçük doğranarak yağda kavrulur. Küçük doğranan biberler ve domates rendelenerek soğana ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılır ve mantarlar ilave edilerek karıştırılıp pişirilir. Arzuya göre su ilave edilir. Su konulmadan da pişirilebilir.
Not : Aynı şekilde mantar tuzlusu kavurması da yapılır. Bu durumda mantarlar akşamdan suya konarak tuzunun çıkması sağlanır.
 
KİRAZ TUZLUSU KAVURMASI
Malzemeler : 4 kase tuzlu kiraz, 3 adet soğan, 2 kaşık tereyağı, l fincan tereyağı, tuz. Hazırlanışı :a) Kiraz Tuzlaması : Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kalın tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir,
b) Kavurması : Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğ­ranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine ko­nur ve karıştırılarak kavrulur.
 
ISIRGAN YEMEĞİ
Malzemeler : 1 kg. Isırgan otu, 4 diş sarımsak, l çay barda­ğı un, 3 kaşık tereyağı, Tuz, nane, su. Hazırlanışı: Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür. Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir (robot veya blender ile de ezilebilir). Ezilen ısırgan tencereye alınarak ateşe konur. Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir. Tu­zu konur. 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasına dikkat edilir. Muhalle­bi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ayrı bir kapta ince doğran­mış sarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.
Arzu edilirse üzerine süt ilave edilerek de yenebilir.
 
PANCAR (KARALAHANA) ÇORBASI:
Malzemeler : 1 bağ karalahana, 2 adet soğan , l kase mısır yarması, l kase kuru fasulye, l kaşık tereyağı, yarım fincan zeytinyağı, l su bardağı mısır unu , acı biber. Hazırlanışı : Lahanalar doğranıp, kaynamış suyun içine atı­lır. İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ila­ve edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kav­rulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. Çorba pişince ateşten alınır.
 
HURMA PEKMEZLİ HOŞMAK:
Malzemeler. l kg.barbunya, 2 baş soğan, 2 kaşık tere yağı, l,5 su bardağı pekmez.Yapılışı  : Barbunya yıkanır ve l gün suda bekletilir.2 baş soğan ince doğranır ve yağda pembe kızartılır.Faulye ilave edilerek 1 saat kadar pişirilir.Sonra kepce ile karıştırılarak ezilir. Püre oluncaya kadar ezmeye devam edilir.(Şimdi mikserlede yapılır) Ateşten indirilir ve biraz soğuması beklenir. Hurma pekmezi içine karıştırılır ve servis yapılır.
 
 YAĞLAŞ:
           Kara kazan önce cember ocaklıkta ateşin üstüne asılır. İçine bir miktar tereyağı konarak iyice eritilir, kişi sayısına göre su ilave edilir. Bir miktar tuz eklenir.Su kaynamaya başlarken içine gün darısı unu karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir.Karıştıma işlemine kıvam koyulaşana kadar devam edilir. Sıcak sıcak içilir.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • Kullanım ve Gizlilik
Çarşı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Hükümet Konağı No:29/2 Tirebolu-GİRESUN
0 (454) 411 40 02
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız